Int blir man klokare

Int blir man klokare på dessa nedskärningar som görs i olika kommuner man blir ju riktigt förbanad emellanåt. 
Först har vi nedskärning av veckoslutsberedskapen i Houtskär och "hot" om att ha Hälsogården stängd i Augusti. Sommaren är en aktiva månader med sommar gäster och Ringvägs resenärer och en tid då de behövs all beredskap man bara kan få.
Pargas stad gör de nog bara  svårare för sig själv i denna situation. Finns de inte någonting som kan sätta stopp för detta. De är ju inte billigt heller att måsta ringa efter Ambulans (och hoppas på att dom tar en med) eller Medi-Heli. 
Undrar nog........Vad skulle dom ha gjort om de inte skulle ha funnits veckoslutsberedskap i December -96 de skulle ha tagit betydligt längre tid för mej att få hjälp ut med att vänta på att ambulansen skulle ta sig över till Houtskär, Medi-Heli åkte inte ens då ännu. Vad skulle vi ha gjort när Wilhelm slog hål i huvudet vid Gästhamnen sommaren -06. Endera åka in till Pargas-Pargas eller åka "hem" till Jervis och hoppas på att de slutar blöda och ingen vård behövs. Men båda gångerna så fick vi hjälp tack vare dejourerande vårdare. 
Och tänk så många andra som fått hjälp tack vare att vi har haft de i beredskap. Man blir så ledsen över detta. Hamnar man att åka in opassligt så redan färden till Åbo tar 2½h (för Pargas hell heller ingen veckosluts dejourering mera heller) Så blir de lång väntan så hamnar man ta in på Hotell eller Inkvartera sig hos bekanta. De här kommer inte att sluta bra. Betalar Staden för login också sen då.

Sen har vi indragning av skolor som inte heller är på sin plats elever får långa avstånd till skolorna och transport måste ordnas av kommunen/staden.

Och sist men inte minst Indragningen av Skolgångshandledare timresurserna minskas som om dom inte är nog låga redan. Elever behöver hjälp i allt större utsträckning och klasserna blir större. Vår hjälp behövs och kommer alltid att behövas. Där vet man nog inte heller hur dom har räknat att man sparar på att dra in Handledarna. Vi måste ta tjänstledigt (utan lön) under loven som Höstlov, Jullov och sportlov om vi vill vara lediga. Semester får man inte heller ta ut när som helst. Nej vart är detta land påväg de blir ju bara sämre hela tiden 

Kommentarer

  1. Vad hände det då i december 96

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bliv påkör av en bil i vinterns första halka
      http://malins-dag.blogspot.fi/2014/12/18-ar-sen.html

      Radera
  2. Ai jo, vist läste jag ju om det för någon tid sedan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Varje kommentar är guldvärd

Populära inlägg i den här bloggen

Blev lite paus igen

Aj, Aj, Aj

Mystiska utslag