Barn och bilstolar

Jag har följt med och sett när föräldrar kommer med sina barn till skolan med bil. Blev lite och fundera på de här med säkerheten och bilstolar/dynor. De är inte många som har någonting alls att sitta på i bilarna och sitter ännu till framme. Barn som är under 140cm ska sitta gå en godkänd bilstol/dyna. Dels för att bältet hamnar på fel ställe och hamnar över magen i stället för att vila på höften. De är liksom som om föräldrar tror att när barnen börjar skolan behöver man inte någonting sånt mera :O. 

Satt och såg på ett avsnitt av SOS sommar som kommer på Sveriges TV3 där de var en bil som hade kört av vägen och även voltat var de en eller två gånger i bilen fanns en pappa och två små barn. Tack vare att barnen satt fastspända i sina bilstolar plus att dom satt med ryggen mot färdriktningen så klarade dom sig utan nå skador. 

Tycker så småningom att de ska vara en ordentlig och tydlig lag på hur länge bilstolar skall användas. Många  barnen som går/börjar i första klassen är inte ens 120cm långa ännu. 

Men de här är min åsikt men jag försöker tänka på mina barns säkerhet de kommer i första hand i de här fallet.

 Lowa Skulle inte villa sitta i sin bältesstol men hon får snällt sitta där ännu i något år ännu hon är ännu under 120cm lång. Benjamin är lite på 140cm men han skulle ändå villa ha en dyna att sitta på för han tycker att bältet kommer på fel ställe och så vill han komma högre upp. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Blev lite paus igen

Aj, Aj, Aj

nya tag